Babysalmesang i Kragelund og Funder Sogne

Efteråret 2019

Funder og Kragelund kirker inviterer i efteråret igen til Babysalmesang med sang, rytmik og fællesskab.

Programmet varer ca. en halv time, og er særligt tilrettelagt for babyer i alderen 0-12 måneder sammen med deres mor, far eller en bedsteforældre.
Undervejs synger vi salmer og sange med bevægelser og forskellige rekvisitter til.
De farvede tørklæder, sæbebobler, rasleæg, klokkespil og meget andet bringer sanserne i spil og skaber nye indtryk.

Forløbet består af 10 gange, men har man kun mulighed for at være med en del af gangene, f.eks. først, sidst eller midt i forløbet, så er det også helt ok.

Praktisk information
Babysalmesangen ledes af organist Bo Kirkegaard. Det finder sted i Funder Kirke,
og det er gratis at være med.

Tidspunktet er onsdage fra kl. 11.15-ca. 11.45 i Funder Kirke.
(Der er kaffe og hygge fra kl. 11.45.)

Første gang er: Onsdag den 28. august
Sidste gang er: Onsdag den 6. november

(NB: Der er ikke Babysalmesang i uge 42).

Tilmelding til Babysalmesangen sker til Bo, tlf./sms. 2939 8044
eller fk.organist@gmail.com.
Skriv gerne i tilmeldingen: Telefonnummer, mailadresse, barnets fornavn og alder.

På gensyn til glade oplevelser i kirken.

Bo Kirkegaard

NYT - babysalmesang fælles for Sejling og Sinding Sogne

- for babyer i alderen 0-12 måneder og deres forældre.

Et nyt tiltag i Sejling Kirke her i foråret er babysalmesang fælles for Sejling og Sinding sogne.

Programmet varer ca. en halv time pr. gang og giver mulighed for nærhed og at lære kirken at kende ved at synge salmer og sange, bevæge os rundt i kirkerummet, danse og bruge alle sanser.
Det foregår onsdagene 20/3, 27/3, 3/4 og 10/4 kl. 9.30.

Tilmelding senest den 15. marts til organist Erik Sanggaard på mail: erik.sanggaard@gmail.com

En mor fortæller:

Babysalmesang i Funder Kirke

Klokkespillet og Lissie byder de små og deres mødre velkomne til babysalmesang i Funder Kirke. Som svar får hun store øjne, der kigger nysgerrigt og hvin, der vidner om gensynsglæden. De, der kan, kravler ihærdigt hen for at hjælpe Lissie med at spille på klokkespillet, og hun lader dem tålmodigt røre ved instrumentet. Babysalmesang er nemlig fuldkomment på børnenes præmisser.

På gulvet er der lagt varmetæpper. Her kan børnene ligge, kravle, tumle og nysgerrigt undersøge hinanden. Der bliver sunget, spillet og leget. Tiden er fyldt ud med mange forskellige aktiviteter, lige fra salmer med fakter, til rideture og vuggeture, til sanglege med bevægelser og til en tur under det flotte stjernetæppe – alt sammen krydret med en masse af de flotte rekvisitter, som kirken er fyldt op med. Nogle af børnene pludrer begejstret med til sangene, andre rokker ivrigt til musikken, nogle ligger og suger alle indtrykkene til sig og nogle undersøger nysgerrigt rekvisitterne med både mund og fingre.

Efter sang i kirken er der kaffe og brød. Her kan de små få noget at spise, lege med hinanden på gulvet eller falde udmattede om i mors arme. Og snakken går lystigt forældrene imellem – der udveksles erfaringer og gode råd omkring børneopdragelse, der snakkes om alverdens ting, der fortælles små anekdoter og der grines.

For vores vedkommende sluttede babysalmesang i foråret, men min søns begejstring var ikke at tage fejl af, da vi slog vejen forbi salmesang på en fri-onsdag. Han viftede ivrigt med armene, smilede over hele ansigtet og kravlede med fuld fart op af kirkegulvet for at hilse på Lissie og hjælpe med klokkespillet. Og vi mødre mødes stadig jævnligt til en snak og et godt grin. For os har babysalmesang været en masse gode oplevelser og nye bekendtskaber. Det har været muligheden for at blive stimuleret på en anden måde end derhjemme. Det har været en hyggestund for både mor og søn.

Jeg vil anbefale enhver, der har muligheden for det, at slå vejen forbi Funder Kirke onsdag formiddag.

Henriette Axelsen, mor til Marius.

Efterårsholdet 2013 i Funder Kirke