Festdag i præstegårdshaven

Det blev noget af et tilløbsstykke, da Kragelund Præstegårds 100 års jubilæum blev fejret søndag de 13. august.

Dagen startede med festgudstjeneste i en fyldt kirke, hvor bl.a. Klezmer Duo medvirkede. Parret, der er kendt for sin musik i mange kirker, spillede og sang nogle medrivende musikstykker og gik efter gudstjenesten i spidsen for hele menigheden over i præstegårdshaven.

Her blev alle budt velkommen med et glas ”Præstekonens favorit”, som vores lokale ølbryggeri havde fremstillet og doneret specielt i dagens anledning.

Kirkens frivillige hjælpere havde haft travlt, der var dækket fødselsdagsborde med hvide duge rundt i haven, og så blev der ellers serveret hjemmebagte boller med smør og flødeskumslagkage – en rigtig fødselsdagsfest i dejligt solskinsvejr.

Omkring FDF’ernes bålfad kunne børnene hygge sig og bage sig et snobrød.

Klezmer Duo gav et par numre og opfordrede så til kædedans. Både små og store, unge og gamle fik sig lettet og morede sig strålende.

Under kaffebordet underholdt sognets tidligere præst, Einar Stobbe og Jens Grøn, der som barn boede i præstegården. Der blev lyttet intenst, mens der blev fortalt spændende historie, og de to fortællere kunne sikkert være blevet ved meget længere.

En virkelig dejlig og festlig dag sluttede med indslag af lokale musikere.

Del dette: