Medlemskab

Optagelse/genoptagelse i folkekirke

Medlemskab af folkekirken forudsætter, at du er døbt med den kristne dåb – enten i folkekirken eller i et andet kristent trossamfund. Alle, der er døbt i folkekirken, er medlemmer, medmindre de aktivt har meldt sig ud.

Har du tidligere været medlem af folkekirken og ønsker at blive genoptaget, eller er du døbt i et andet kristent trossamfund og vil gerne være medlem af folkekirken, skal du udfylde blanketten om optagelse/gentoptagelse og aflevere den til en af kirkens præster. Medbring din dåbsattest som dokumentation.

Blanket til anmodning om optagelse/genoptagelse i folkekirken kan du hente nedenfor:

Blanket optagelse i folkekirken

Kontakt gerne en af sognepræsterne eller kirkekontoret, hvis du har spørgsmål.

Genvej til indmeldelse - klik her:

Udmeldelse

Udmeldelse skal ske ved personlig eller skriftlig henvendelse til sognepræsten eller kirkekontoret med oplysninger om fulde navn, hvor og hvornår du er født og døbt. Alle disse oplysninger skal med i din henvendelse. Vedlæg gerne dåbsattest.

Vær opmærksom på konsekvenserne af udmeldelsen og fortæl dine nærmeste om din beslutning. Du kan læse mere om betydning af udmeldelsen her.

Det er gratis at melde sig ud.

Meld dig ind - klik her:

Find dit sogn